Estetica faciala / Blefaroplastie


Blefaroplastia reprezinta interventia chirurgicala ce presupune indepartarea surplusului tegumentar, a tesutului adipos in exces si a muschilor de la nivelul pleoapelor superioare si inferioare.

Cand trebuie sa apelez la blefaroplastie?

Atunci cand se prezinta laxitate a pielii la nivelul pleoapelor sau exces de tesut adipos, apare aspectul de ochi obosit, iar in unele cazuri reduce campul vizual.

Este blefaroplastia potrivita pentru mine?

Blefaroplastia este recomandata in egala masura atat femeilor, cat si barbatilor care prezinta semne vizibile ale procesului de imbatranire, in general cu varsta de peste 35 de ani, ori care prezinta pleoape cazute, “pungute” de grasime sub ochi din cauza mostenirii genetice, situatie in care se poate efectua interventia mai devreme de aceasta varsta.

Ce se intampla in timpul interventiei de blefaroplastie?

Blefaroplastia se realizeaza de obicei cu anestezie locala, asociata cu analgezie intravenoasa usoara. Pacientul are un somn superficial, din care se poate trezi rapid, poate colabora cu chirurgul pe masa de operatie si este insensibil la durere.

Blefaroplastia dureaza intre 1-3 ore in functie de amploarea interventiei sau de combinarea celor 2 tipuri de blefaroplastie: superioara si inferioara.

Blefaroplastia superioara incepe prin incizionarea santului palpebral iar mai apoi se incepe corectarea care consta in indepartarea anumitor muschi, a excesului de piele si grasime in functie de nevoile fiecarui pacient.

Blefaroplastia inferioara se realizeaza printr-o incizie situata cu 1-2 milimetri mai jos de linia genelor prin care se indeparteaza surplusul de piele, de grasime iar daca este cazul o parte din muschi.

Riscuri in operatia de blefaroplastie

Blefaroplastia trebuie efectuata de un chirurg cu experienta in domeniu si atunci riscurile sunt minore.

Sangerarea este cea mai frecventa, dar folosirea unor manevre blande intraoperatorii si a unui instrumentar specializat evita aparitia sangerarii.

Indepartarea exagerata a excesului de piele, indeosebi la pleoapa inferioara determina aparitia ectropionului, retractia pleoapei inferioare ce impiedica inchiderea completa a ochiului, situatie care, daca nu se amelioreaza in timp de o luna, trebuie remediata chirurgical.

Indicatii postoperatorii

  • nu necesita spitalizare
  • echimozele dispar treptat in decurs de 5-7 zile
  • zona operata nu se panseaza
  • igienizarea fetei se face in mod normal
  • dupa interventia de blefaroplastie pacientul poate purta ochelari de vedere, poate citi si poate privi la televizor

Caz 1

Caz 2

Caz 3


dr. Ileana Boiangiu, Profesionalism, Comunicare, Transparență, Empatie, Răbdare

Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.