Chirurgie reconstructiva / Chirurgia mainii

Chirurgia mainii cuprinde mai multe interventii chirurgicale, specializate in functie de diagnostic si afectiune. Scopul interventiei este acela de a reface functia mainii si a degetelor pana aproape de normal.

Cand trebuie sa apelez la chirurgia mainii?

Daca ati suferit un traumatism care va afectat functia normala a membrelor sau sunt prezente anomalii genetice, puteti apela la chirurgia mainii.

Este potrivita pentru mine chirurgia mainii?

Chirurgia mainii are la baza proceduri individualizate in functie de afectiunea fiecarui pacient si este recomandata tuturor persoanelor indiferent de varsta sau sex.

Tehnica aleasa pentru chirurgia mainii este determinata de sensibilitatea, mobilitatea si forta degetelor sau a mainii.

Ce se intampla in timpul interventiei de chirurgie a mainii?

Interventia de chirurgie a mainii se realizeaza sub anestezie generala sau locala si are durata in functie de complexitatea tehnicii alese pentru fiecare caz in parte.

Chirurgia mainii poate trata numeroase afectiuni, printre cele mai frecvente cazuri prezente se numara si:

Sindromul de canal carpian
Sindromul de canal carpian poate fi determinat de suprasolicitare, leziunea nervului in canalul carpian, miscari constante si repetitive, artrita reumatoida. Afectiunea este indusa de presiunea aplicata asupra nervului median de la incheietura mainii sau a canalului carpian.

Maladia Dupuytren
Maladia Dupuytren consta in formarea unor noduli la nivelul palmei si al degetelor care pot limita miscarile. Degetele se pot indoi intr-o pozitie nefireasca.

Sindromul de Tunel Cubital
Sindromul de tunel cubital reprezinta o afectiune care consta printr-o proeminenta a osului de la nivelul cotului, care exercita presiune asupra nervului ulnar. Aceasta afectiunea poate altera functia nervului.

Indicatii postoperatorii in chirurgia mainii

  • La finalul interventiei de chirurgie a mainii, mana va fi bandajata iar daca este cazul va fi imobilizata printr-o atela.
  • Este interzisa fortarea mainii si incercarea timpurie de miscare normala.
  • Ulterior trebuie mentinut un program de fizioterapie pentru a se recapata functiile normale ale mainii.

Caz


dr. Ileana Boiangiu, Profesionalism, Comunicare, Transparență, Empatie, Răbdare

Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.