Estetica faciala / Corectie urechi

Otoplastia este interventia chirurgicala de la nivelul urechilor, care are ca scop oferirea unui apect anatomic placut si o corectia problemelor de natura estetica a acestora.

Cand trebuie sa apelez la corectia urechilor (otoplastie)?

Daca aveti probleme estetice la nivelul urechilor, cum ar fi urechi proeminente sau decolate (clapauge), faceti parte din cei aproximativ 5% din populatie care se confrunta cu aceleasi probleme, iar otoplastia poate fi solutia pentru dumneavoastra.

Ce se intampla in timpul interventiei de corectie a urechilor

Otoplastia dureaza aproximativ o ora, vestea buna este ca in anumite cazuri nu necesita internare postoperatorie iar anestezie generala este necesara doar in anumite cazuri, cum ar fi interventia la pacientii cu varste mici.

Nu exista o varsta optima pentru interventia de corectare a urechilor clapauge, dar recomandarea este ca otoplastia sa fie facuta copiilor de peste 5 ani.

Interventia se realizeaza prin remodelarea cartilajului auricular, excizand o elipsa tegumentara din spatele urechii si ancorandu-l, pentru a modela aspectul urechilor si pentru a le apropia de cap. Interventia se incheie cu sutura tegumentului, cicatricile fiind mascate in spatele urechilor.

Riscuri si complicatii posibile in interventia de corectie urechi


Este de mentionat faptul ca nu exista interventie fara riscuri.

In cazul otoplastiei ( interventia de corectare a urechilor clapauge), riscurile interventiei sunt minime.

Rareori pot aparea acumulari de sange (hematoame) sau infectii localizate la nivelul tegumentului, dar care se trateaza cu antibiotic.

Recuperarea dupa interventia de lifting facial

  • Firele de sutura se vor extrage dupa 7-10 zile de la interventie.
  • Este recomandata purtarea timp de 3 saptamani a unei bentite usor compresive care sa mentina urechile apropiate de cap.
  • Recuperarea este rapida, cu vindecarea dupa primele 7 zile.
  • In cazul otoplastiei, copiii se pot intoarce la scoala dupa 1 saptamana, iar adultii isi pot relua activitatea dupa 2 - 3 zile.


dr. Ileana Boiangiu, Profesionalism, Comunicare, Transparență, Empatie, Răbdare

Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.