Estetica faciala / Lifting facial

Lifting-ul facial reprezinta interventia chirurgicala ce are ca scop indepartarea aspectelor inestetice cauzate de varsta.

Cand trebuie sa apelez la lifting facial?

Ridurile fine sau adanci, laxitatea pielii, obrajii lipsiti de volum, sunt semne ale procesului natural de imbatranire care pot fi indepartate prin interventia de lifting facial.

Este interventia de lifting facial potrivita pentru mine?

Interventia de lifting facial este indicata tuturor persoanelor cu o stare buna de sanatate, femei si barbati incepand cu varsta de 40 de ani.

Ce se intampla in timpul interventiei de lifting facial?

Interventia dureaza minim 3 ore si poate fi efectuata atat sub anestezie locala cat si sub anestezie generala. In timpul procedurii de lifting facial se va realiza o incizie incepand din zona temporala a capului, in portiunea care prezinta par, coborand spre partea din fata a urechii, mergand apoi spre spatele lobului urechii si pierzandu-se in par. In acest fel, inciziile fiind plasate strategic in zone ascunse si in pliurile naturale ale pielii, semnele lasate in urma interventiei vor fi insesizabile.

Pentru ca efectul interventiei de lifting facial sa fie mai indelungat, pielea va fi separata de grasimea subiacenta si de muschi, putand fi realizata si suspensia musculaturii si a grasimii pometilor. Excesul de piele obtinut va fi indepartat iar sutura va fi facuta cu fire foarte fine, pentru a ramane o cicatrice cat mai putin vizibila.

Riscuri si complicatii posibile in interventia de lifting facial


Complicatiile care pot aparea sunt: infectia, hematomul si seromul.

Un risc particular al liftingului facial este necroza tegumentara sau lezarea unui nerv facial, de aceea este recomandat sa efectuati interventia la un chirurg plastician cu experienta care sa detina vaste cunostinte ale anatomiei fetei.

Recuperarea dupa interventia de lifting facial

  • In urma interventiei de lifting facial se va aplica un bandaj, iar edemele si echimozele vor disparea in decurs de 7-14 zile. Se recomanda purtarea unei masti elastice, atat petru prevenirea umflarii, dar si pentru a avea un confort deosebit.
  • Interventia nu este una dureroasa, efectele liftingului facial fiind vizibile in aproximativ 3-4 saptamani, dupa retragerea usoarelor vanatai. Rezultatele spectaculoase vor fi evidente dupa doua luni.
  • Este recomandata de asemenea, evitarea expunerii la soare sau frig exagerat. Dupa vindecare, cicatricile vor fi insesizabile.


dr. Ileana Boiangiu, Profesionalism, Comunicare, Transparență, Empatie, Răbdare

Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.