Chirurgie reconstructiva / Reconstructie san amputat
Operatia de reconstructie a sanului amputat are o mare incarcatura emotionala pentru orice femeie care a pierdut sanul in urma unei ablatii post neoplazice sau de alta natura.
Operatia de reconstructie a sanului amputat are o mare incarcatura emotionala pentru orice femeie care a pierdut sanul in urma unei ablatii post neoplazice sau de alta natura.
Dupa o interventie de mastectomie scopul operatiei de reconstructie este acela de a reface un san cu aspect natural in ceea ce priveste forma si volumul acestuia.
Avand un impact benefic major asupra imaginii si increderii in sine, reconstructia de san este indicata femeilor care nu sufera de alte afectiuni grave ce pot impiedica vindecarea si care au inteles cu exactitate diagnosticul si posibilitatile terapeutice.
In cazul reconstructiei de san trebuie sa fiti optimista si realista in asteptari asupra sanului reconstruit si imaginii corporale. Reconstructia implica interventii seriate fiind posibila realizarea acesteia in timpul mastectomiei sau dupa vindecarea zonei operate.
Reconstructia de san este de mai multe tipuri, iar alegerea tehnicii de reconstructie este individualizata pentru fiecare pacienta in parte, tinandu-se cont de constitutie, varsta, stare de sanatate, de tipul de mastectomie dar si de tratamentele urmate pentru cancer.
Operatia de reconstructie de san se desfasoara sub anestezie generala si are o durata cuprinsa intre 3-6 ore, in functie de tehnica aleasa.
Implant mamar
Utilizarea implantului mamar are dezavantajul ca nu poate fi modificata marimea si forma sanului, iar in timp poate duce la aparitia contracturii si nevoia de schimbare a implantului.
Reconstructie cu tesuturi recoltate de la pacient
Se recolteaza din zona feselor, abdomenului sau a spatelui, zone care prezinta grasime, piele si muschi. In cazul in care recoltarea se face din zona abdominala, la reconstructia sanului, nu mai este obligatoriu implantul mamar, deoarece exista indeajuns tesut pentru a da volum sanului reconstruit.
Expanderi tisulari
Interventia reprezinta introducerea unui expander tisular in zona in care s-a efectuat mastectomia. Acest expander tisular este un saculet cu invelis de silicon care are atasata o valva prin care se introduce succesiv ser fiziologic in mai multe sedinte pana se ajunge la volumul dorit. Mai apoi, printr-o noua interventie chirurgicala se extrage expanderul tisular si se introduce un implant mamar, cu un volum maxim ca cel al expanderului indepartat.
Implant expander
Acest tip de implant nu necesita inlocuire dupa ce s-a ajuns la volumul dorit. La exterior are aceeasi structura ca a unui implant mamar obisnuit, iar la interior este umplut cu ser fiziologic pana la obtinerea rezultatelor ideale.
Perioada de recuperare dupa reconstructia sanului este de aproximativ 6 luni.
Dupa aceasta perioada se poate face reconstructia areolei si a mamelonului, putandu-se ajusta forma si conturul. Volumul poate fi imbunatatit prin lipofilling.
De asemenea, se poate interveni si la celalalt san pentru a simetriza zona bustului.
Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.