Interventii sani / Ridicare/Micsorare sani

Atunci cand greutatea sanilor nu reprezinta doar o problema de natura estetica, ci devine cauza durerilor de spate, interventia de micsorare a sanilor este solutia.

Cand trebuie sa apelezi la reductia mamara, interventia de micsorare/ridicare a sanilor?

Este potrivita oricarei femei care doreste o miscorare/ridicare a sanilor sau care are pozitionate mameloanele in jos.

Interventia este recomandata femeilor supraponderale cu sani prea voluminosi, care acuza probleme din cauza dimensiunii sanilor.

Reductia mamara este indicata si in cazul asimetriilor mamare, atunci cand un san este mai voluminos in comparatie cu celalalt.

Ce se intampla in timpul interventiei de micsorare/ridicare a sanilor?

Interventia se desfasoara in medie pe parcursul a 3 ore dar poate dura pana la 6, in functie de situatia pacientei si este necesara anestezia totala, urmata de minim o zi de spitalizare.

Trebuie mentionat faptul ca interventia lasa in urma cicatrici vizibile la nivelul sanilor, care pot avea totusi aspectul unor linii fine, daca puterea de cicatrizare a pacientei este buna. De asemenea, excizia unei portiuni din glanda mamara poate altera productia lactata.

Exista multiple metode chirurgicale prin care se indeparteaza anumite portiuni din glanda mamara si tegumentul aferent iar inciziile pentru interventia de reductie mamara pot avea 3 localizari:

in jurul areolelor
vertical, mergand de la marginea inferioara a areolelor la santul de sub sani
in santul submamar

Dupa extragerea tesutului mamar in exces, areolele si mameloanele sunt repozitionate mai sus, pentru a da sanului un aspect tanar. In cazul in care se doreste si o redimensionare a areolelor cu un diametru prea mare, acest lucru este posibil in timpul operatiei. Incheierea interventiei se face prin inchiderea sanului cu pielea aflata deasupra areolelor care va fi repozitionata spre partea inferioara a sanilor.

Riscuri


Ca orice alta interventie chirurgicala, si in cazul interventiei de micsorare/ridicare a sanilor avem cateva riscuri potentiale cum ar fi: sangerarea, infectia, asimetria.

Indicatii postoperatorii

Pentru evitarea infectiilor vor fi montate mici tuburi de drenaj situate sub sani, pentru evitarea acumularii de lichid. Acestea se mentin pentru aproximativ 24-48 ore. Zona va fi acoperita cu pansamente elastice iar durerea va fi tinuta sub control de medicatie corespunzatoare prescrisa de medic. Foarte posibil ca veti simti o presiune in zona toracelui. De asemenea, exista posibilitatea aparitiei unor eschimoze, dar acestea vor disparea rapid.

Vindecarea completa dureaza aproximativ 40-45 de zile, timp in care este necesar sa veniti la control periodic. In aceasta perioada este recomandat sa evitati efortul fizic intens/indelungat, ridicarea de greutati sau efectuarea unor miscari ample a bratelor. Este indicata si purtarea unei bustiere elastice timp de aproximativ o luna dupa operatie.

Caz 1

Caz 2

Caz 3

Caz 4

Caz 5

Caz 6

Caz 7

Caz 8

Caz 9

Caz 10

Caz 11

Caz 12

Caz 13

Caz 14


dr. Ileana Boiangiu, Profesionalism, Comunicare, Transparență, Empatie, Răbdare

Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.