Corectarea ridurilor este o procedura estetica minim invaziva prin care se estompeaza procesul de imbatranire de la nivelul fetei. Cu trecerea timpului si inaintarea in varsta procesul natural de imbatranire afecteaza expresia faciala. Pielea isi pierde din fermitate si elasticitate iar stratul de grasime dispare treptat fapt ce duce la aparitia ridurilor.

Cand trebuie sa apelez la interventia de corectare a ridurilor?

Interventia de corectarea a ridurilor este indicata femeilor si barbatilor care doresc sa isi modeleze conturul fetei si sa indeparteze semnele procesului de imbatranire.

Este interventia de corectare a ridurilor potrivita pentru mine?

Tratamentele injectabile imbunatatesc vizibil aspectul fetei si amana necesitatea unei interventii chirurgicale.

Pentru o expresie mult intinerita a fetei cu un volum bine defint si umplerea ridurilor exista o mare varietate de substante cosmetice injectabile. Cele mai folosite sunt acidul hialuronic, colagenul si grasimea proprie.

Ce se intampla in timpul interventiei?

LIPOFILLING

Lipofilling-ul facial este o procedura minim invaziva de corectare a ridurilor, care consta in injectare de celule adipoase la nivelul fetei, din zonele unde fie sunt in exces, fie sunt disponibile pentru recoltarea de grasime.

Lipoaspiratia este procedura care precede lipofilling-ul facial si este realizata cel mai adesea din zona abdominala si a coapselor. Pentru ca este vorba de recoltarea propriului tesut grasos, riscurile de respingere a substantei injectate in timpul lipofilling-ului sunt inexistente.

Beneficiile lipofilling-ului facial vorbesc de la sine, iar printre ele se numara si corectia ridurilor prin umplerea santurilor, care reda un aspect vizibil mai intinerit si reface volumul fetei.

De cele mai multe ori, lipofilling-ul facial se realizeaza cu anestezie locala iar pacientul poate pleca in aceeasi zi acasa, fara a fi nevoie de internare. Durerea resimtita de catre pacient postoperator, este de mica intensitate iar usoarele umflaturi si edemul dispar in cel mult 2 saptamani de la interventie.

ACID HIALURONIC

Acidul hialuronic este o substanta de corectare a ridurilor 100% naturala, produsa de corpul uman, atat la nivelul pielii cat si a altor structuri. Acidul hialuronic are proprietatea de a-si mari volumul foarte mult, atragand apa din organism.

Injectarea acidului hialuronic are efecte temporare si presupune o reinjectarea la o anumita perioada de timp, in functie de organismul fiecarui pacient si de tipul de acid hialuronic utilizat.

Noile tipuri de acid hialuronic se absorb mai greu si pot avea efecte cu o durata de pana la 2 ani.

Zonele de tratament cu acid hialuronic sunt fruntea, liniile de deasupra buzelor, barbia, colturile gurii dar si zone mai putin obisnuite in care pot aparea riduri neplacute.

Ininte de inceperea interventiei se va aplica o crema anestezica pentru ca pacientul sa nu simta niciun disconfort cauzat de intepaturi. In functie de zona care se remodeleaza, durata interventiei este cuprinsa intre 20 de minute si o ora.

Rezultatele injectiilor cu acid hialuronic sunt vizibile imediat, dar aspectul final se va vedea dupa cateva zile cand dispare tumefierea.

COLAGEN

Tratamentul injectabil cu colagen remediaza semnele incipiente ale procesului de imbatranire si este indicat persoanelor care prezinta o piele elastica.

Se folosesc diferite tipuri de colagen, in functie de zona in care se intervine si daca ridurile sunt fine sau adanci.

Inainte de interventie se foloseste o crema cu efect anestezic pentru a nu exista disconfort in timpul injectarii. Dupa injectare se maseaza usor zona pentru a se intari colagenul in piele.


dr. Ileana Boiangiu, Profesionalism, Comunicare, Transparență, Empatie, Răbdare

Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.