Modelare corporala / Implante Corporale

Odata cu evolutia chirurgiei estetice implantele corporale nu se mai utilizeaza doar la nivelul sanilor, ele pot fi plasate la nivelul fetei in pometi si barbie, si la nivelul corpului cu precadere zona pectorala, a feselor si gambelor.

Cand trebuie sa apelez la implantele corporale?

Implantele corporale sunt indicate pentru persoanele care doresc un plus de volum, de contur si armonizare.

Sunt implantele corporale potrivite pentru mine?

Cea mai mare cerere o are regiunea pectorala, fesiera si gambele.

Spre exemplu implantele in zona pectorala sunt indicate, si prezinta o continua cerere de catre barbati. Pentru un torace bine definit si conturat, care sa arate bine in orice tinuta, barbatii apeleaza la implantele corporale.

Femeile insa, pe langa implantul mamar care este raspandit peste tot in lume si se pozitioneaza pe primul loc in materie de implante corporale, prefera implantele fesiere si gambiere pentru un plus de contur si volum.

Implantele corporale sunt utile in cazurile in care pacientul sufera de sechelele unei boli sau ale unei interventii chirurgicale care a alterat aspectul estetic al unei zone.

In urma unor leziuni posttraumatice, infectioase sau a unor interventii chirurgicale, pacientii care prezinta atrofie in zona fesiera pot alege astfel de implante.

Persoanele care sufera de poliomielita, au gambele mult prea curbate sau au o gamba mai subtire din cauza neurologica sau traumatica pot opta pentru implantele gambiere.

Ce se intampla in timpul interventiei?

Interventia se desfasoara sub anestezie generala, iar timpul operator variaza in functie de zona aleasa pentru implant.

La fel ca implantele mamare, implantele corporale contin silicon si exista o mare diversitate de forme si marimi. Alegerea lor se va face in functie de datele anatomice ale pacientului.

Inciziile sunt de 4-5 cm si vor fi foarte bine camuflate de pliurile naturale ale pielii.

Riscuri


Implantele corporale prezinta aceleasi riscuri si complicatii ca si in cazul implantelor mamare cum ar fi: sangerarea, hematomul, falduri vizibile sau palpabile.

Implantele gambiere prezinta riscul unui edem ce poate persista o perioada de 1-3 luni postoperator.

Implantele fesiere prezinta un risc mai mare de infectie si de migrare.

Indicatii postoperatorii

In urma interventiei va exista un grad de discomfort in zona in care se afla implantele corporale. Postoperator, timp de 2-3 luni activitatea fizica trebuie adaptata in functie de zona in care s-a intervenit.

Sunt recomandate cremele cicatrizante in primele 3 luni de la interventie.

Se recomanda ca in primele 6 luni de la interventie, zona operata sa nu fie expusa la raze ultraviolete naturale sau artificiale.

Caz 1


dr. Ileana Boiangiu, Profesionalism, Comunicare, Transparență, Empatie, Răbdare

Alături de tine, găsim impreună cele mai bune soluții și garantăm reușita tuturor intervențiilor.