Injectarea cu toxina botulinica este o procedura neinvaziva indicata pentru atenuarea ridurilor de la nivelul fetei, gatului si decolteului.

Cand trebuie sa apelez la injectiile cu toxina botulinica?

Toxina botulinica este indicata pentru atenuarea ridurilor de la nivelul fruntii, ridurilor de la coada ochiului, din regiunea laterala a nasului si intersprancenoasa, gatului si decolteului.

Este toxina botulinica potrivita pentru mine?

Cercetarile efectuate au dovedit ca este un tratament sigur si eficient atat pe termen scurt cat si pe termen lung, avand indicatii si in tratarea cazurilor de strabism, torticolis, hiperhidroza etc.

Toxina botulinica este produsa de o bacterie anaeroba numita Clostridium botulinum care produce 7 serotipuri de toxina.

Chirurgia estetica foloseste doar un singur tip de toxina care isi face efectul in 2-5 zile de la injectare. Rezultatele finale se observa dupa 7-10 zile, iar in functie de pacient au o durata cuprinsa intre 2 si 5 luni.

Ce se intampla in timpul injectarii cu toxina botulinica?

Tratamentul cu toxina botulinica difera de la pacient la pacient. Medicul evalueaza aspectul fetei in repaus dar si prin miscari ale muschilor fetei pentru a vedea dinamica acesteia la miscari emotionale cum ar fi zambetul, mirarea, furia etc.

Riscuri in operatia de lipoaspiratie


In urmatoarele ore de la injectarea cu toxina botulinica pot aparea dureri de cap minore.

Pot aparea echimoze si edem in zona in care s-a facut injectarea.

In perioada postinjectare, pana la 2 saptamani cand se va vedea rezultatul final pot aparea asimetrii la anumite miscari sau in repaus. Daca aceste asimetrii sunt prezente si dupa aceasta perioada se pot corecta cu o noua injectare in zona afectata.

Indicatii postinjectare cu toxina botulinica

  • Dupa efectuarea tratamentului cu toxina botulinica se recomanda ca in primele 4-6 ore sa se evite pozitia culcat si efortul fizic intens.
  • In prima zi de la injectarea cu toxina botulinica este interzisa masarea fetei.